Företagslån

Detta inlägg är en del av en artikelserie i samarbete med företagslångivaren Qred

Det finns fortfarande ett stigma kring att låna pengar. Många tror, ofta de som inte är entreprenörer, att ett företag som lånar pengar inte har en bra affärsidé eller verksamhet. Det kan inte vara mer fel. Om man inte har ett långsiktigt företagslån över flera år, så krävs det ofta kortare och mer tillfälliga tillskott då och då.

Du reagerar väl inte med bestörtning över att någon har ett bostadslån?

Antagligen inte. För att det är en nödvändighet för att kunna köpa och äga en bostad, framför allt i storstäderna. Det stigmat har polerats bort under årens lopp och vi hoppas att företagslån online med kortare löptid och lägre belopp ska genomgå samma förvandling.

Väx med ett smart företagslån

Därför vill vi på Qred vara så transparenta som möjligt. Du vet alltid om vad det kommer att kosta tack vare att våra lån har en fast månadsavgift, ingen uppläggningsavgift, startavgift eller andra dolda kostnader. Du kan dessutom betala tillbaka lånet när som helst utan extra kostnad.

Vad ska du investera i på kort sikt?

Till skillnad från ett lån från någon av de traditionella storbankerna, som ofta är upplagt på tre år eller längre, så är ett företagslån online till för att växa på kortare sikt. Det kan vara allt från ett par månader till något år. Se därför dessa företagslån som stöttepelare inför en högsäsong, buffert under lågsäsong eller möjlighet att investera i något för att växa.

Investera t ex i:

 • Varulager
 • Marknadsföring
 • Köp av lokal
 • Fordon
 • Personal
 • Hyra av lokal eller utrustning

Du kan också använda ett företagslån för att klara av en lågsäsong och börja ladda upp inför den kommande högsäsongen.

Använd t ex lånet till att:

 • Betala skatten
 • Betala löner
 • Betala lokalhyra
 • Betala leverantörsfakturor

Kan ett brygglån vara lösningen?

Som vi tidigare nämnde kan ett lån till ditt företag vara en bra lösning mellan två olika säsonger. Att gå från hög- till lågsäsong kan betyda att det är några månader av minskade intäkter och att du behöver täcka upp för den perioden. Eller att gå från låg- till högsäsong där du behöver bygga den där uteserveringen, utöka varulagret eller något annat för att säkerställa att intäkterna blir större under den perioden. Det kallas populärt för brygglån och är en populär term för ett lån som man får mellan ett köp och en försäljning av sin egen bostad. Du lånar helt enkelt pengar för att nå dina mål när du arbetar säsongsstyrt.

Ansök snabbt och enkelt

En ansökan kostar dig ingenting som företagare. Varken i rena pengar i sämre kreditvärdighet då vi använder oss av Creditsafe för personupplysning. Var noggrann med din kreditvärdighet som privatperson och som företagare, då det är viktigt för framtida krediter, abonnemang, samarbeten, etc. Det är stor skillnad mellan UC och en kreditupplysning.

Tips! Läs artikeln Stor skillnad mellan UC och kreditupplysning

Företagslån på ett enklare sätt

Genom Qred kan du snabbt, tryggt och enkelt ansöka och få ett företagslån. Qred har skalat bort allt vad uppläggningsavgifter, bindningstider och dolda kostnader heter för att endast fokusera på en fast månadsavgift. Det har Qred gjort för att du som småföretagare alltid ska veta exakt hur mycket du ska betala varje månad. När du har ökat dina intäkter kan du betala tillbaka lånet i förtid, utan extra kostnad.

 • Ingen startavgift
 • Ingen bindningstid
 • Inga dolda kostnader

Ansökan tar 1 minut och du får besked inom 1 timme. Både ansökan och offerten är kostnadsfri och inte bindande på något sätt. Du kan alltså få reda på ditt erbjudande i form av belopp och löptid innan du tar ett beslut. Pengarna betalar vi ut samma dag som du signerar kreditavtalet med BankID.

Välkommen och lycka till med företagandet!


Genom att bli medlem i Förhandlat, har du nu möjlighet att få 4 månader amorteringsfritt med Qred. Passa på att ta del av erbjudandet redan idag!

Förhandlat är en enkel digital avtal- och inköpsplattform som ger tillgång till förmånligare priser på vanliga tjänster och produkter för sina medlemmar. På bara två minuter kan företag registrera sig och aktivera avtal direkt. Avtalet aktiveras genom Förhandlat men själva köpet genomförs direkt hos leverantören.

Tjänsten erbjuder redan över 40 olika avtal med leverantörer inom områden så som frakt, telefoni, resor, försäkringar, finansiella tjänster och betallösningar.

Öppna konto